ADATVÉDELEM

Adatvédelmi szabályzat

Az alábbi adatvédelmi irányelvek érthetően, átláthatóan és egyértelműen ismertetik, hogy a ROTHENBERGER AG (a továbbiakban: „ROTHENBERGER”, illetve a többes szám első személyben megfogalmazott szövegrészekkel) hogyan kezeli és dolgozza fel az Ön személyes adatait.

Felelős

Az adatvédelmi törvények, különösen az EU általános adatvédelmi rendelete értelmében az adatvédelmi felelős a

ROTHENBERGER AG.

Spessartstraße 2-4

65779 Kelkheim

a legtöbb esetben együttesen egy vagy több leányvállalatával.

Adatvédelmi tisztviselő

Amennyiben a jelen adatvédelmi szabályzattal vagy más adatvédelmi témával kapcsolatos kérdése van, forduljon az adatvédelmi tisztviselőnkhöz:

ROTHENBERGER AG

Adatvédelmi tisztviselő

Spessartstraße 2-4

65779 Kelkheim

E-mail: dataprotection@rothenberger.com

Milyen adatokat dolgozunk fel a webhelyünkön?

Általános adatok gyűjtése a webhelyünk meglátogatásakor

Amikor meglátogatja a webhelyünket, olyan adatokat gyűjtünk, amelyek a webhely megjelenítéséhez technikailag szükségesek. Ide tartoznak a személyes adatok, amelyeket a rendszer az Ön böngészőjéből a szerverünkre továbbít (például az IP-címe, a webböngésző típusa, a használt operációs rendszer, az internetszolgáltatójának tartományneve és hasonlók).

Ezeket a személyes adatokat az alábbi célokra dolgozzuk fel:

  • a webhely problémamentes csatlakozásának biztosítása,
  • a webhelyünk zökkenőmentes használatának biztosítása
  • a rendszer biztonságának és stabilitásának kiértékelése, valamint
  • a webhelyünk optimalizálása.

Az adatok feldolgozását az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének 1 f pontja szerint, jogos érdekünk alapján, a webhelyünk stabilitásának és működőképességének javítása érdekében végezzük.

Az adatait nem használjuk fel az Ön személyével kapcsolatos következtetések levonására. Az ilyen típusú információkat adott esetben anonimizált módon statisztikailag kiértékeljük a webhelyünk és az annak alapját képező technika optimalizálása céljából.

Regisztráció a webhelyünkön

A webhelyünkön történő regisztrációhoz szükségünk van néhány személyes adatra (például a nevére, a születési dátumára, a lakcímére és az e-mail-címére), amelyeket egy beviteli képernyőn adhat meg nekünk.

Ezen adatok feldolgozását az Ön beleegyezésével, az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének a pontja szerint végezzük.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Az Ön által megadott adatokat tároljuk az Önnel folytatandó egyéni kommunikáció céljára. Ehhez meg kell adnia érvényes e-mail-címét és a nevét. Ezeket az adatokat a kérelem kiosztására és későbbi megválaszolására használjuk. A további adatok megadása nem kötelező.

Az adatokat az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének 1 f pontja szerint, jogos érdekünk alapján, a kérelmének feldolgozásához és megválaszolásához dolgozzuk fel.

Amennyiben ajánlatkérés céljából lép kapcsolatba velünk, a kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat a szerződéskötés előtti intézkedések végrehajtásához dolgozzuk fel (az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének b pontja szerint).

Hírlevél

Az adatait a feliratkozott hírlevelek e-mailben történő küldéséhez is feldolgozzuk. Hírlevél küldéséhez érvényes e-mail-címre van szükségünk. Annak ellenőrzéséhez, hogy valóban az adott e-mail-cím tulajdonosa iratkozott-e fel, úgynevezett „kettős feliratkozás” eljárást alkalmazunk. Ezért naplózzuk a hírlevelek megrendelését, a megerősítő e-mail küldését és az abban kért válasz beérkezését.

Ezen adatok feldolgozása az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének a pontja szerint történik, az Ön kifejezett beleegyezésével.

A személyes adatainak tárolására és a hírlevélküldés Ön általi használatára vonatkozó beleegyezését jövőbeli hatállyal bármikor visszavonhatja. A hírlevélben szerepel egy erre szolgáló hivatkozás. Továbbá közvetlenül, ezen a webhelyen is bármikor leiratkozhat, vagy a jelen adatvédelmi nyilatkozat végén található kapcsolatfelvételi lehetőségeken keresztül is kérheti a feliratkozás visszavonását.

Pályázati űrlap

Az Ön által megadott adatokat belső pályázókezeléshez is feldolgozzuk. Ehhez meg kell adnia különböző adatokat, például az e-mail-címét, a nevét, a lakcímét és a telefonszámát.

Ezen adatok feldolgozását az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének a pontja, illetve 88. cikkelyének 1. bekezdése és a német szövetségi adatvédelmi törvény 26. §-a szerint végezzük.

Azon pályázók, akiket egy konkrét betöltendő állásra nem lehet felvenni, a pályázatukat felvehetik a pályázati adatbázisba, és egy későbbi üresedés alkalmával felvételt nyerhetnek. Ez az Ön beleegyezésével történik az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének a pontja, illetve 88. cikkelyének 1. bekezdése és a német szövetségi adatvédelmi törvény 26. §-a szerint. Kiskorú (16. életévét még be nem töltött) pályázó esetében ehhez a szülő, gondviselő vagy törvényes képviselő beleegyező nyilatkozata szükséges.

A tárolt adatok köréről, származásáról és összegyűjtőjéről bármikor térítésmentesen tájékoztatást kaphat, illetve kérheti azok helyesbítését. A profiljának inaktivitását követően legkésőbb egy évvel az Ön által megadott adatokat automatikusan töröljük, kivéve, ha jóváhagyta a pályázói adatbázisba való felvételét. Az adatok az Ön kérésére korábban is, bármikor törölhetők. Az adatvédelemmel kapcsolatos további információt talál a következő webhelyen https://karriere.rothenberger.com/jsp/bms/forms/privacy/PrivacyFormDyn.jsp?syssnbrlk=.

Mennyi ideig tároljuk az adatait?

Minden Ön által megadott adatot törlünk, amint azok tárolása már nem szükséges a gyűjtési cél szempontjából. Ez a webhely biztosításához szükséges adatok esetében általában a munkamenet végén történik.

Az adatok naplófájlokban történő tárolása esetében ez legkésőbb 14 nap múlva következik be. Ezt követő tárolás is lehetséges. Ebben az esetben a felhasználó IP-címét anonimizáljuk, így a webhelyet meglátogató ügyfél a továbbiakban nem kapcsolható az adatokhoz.

Kinek adjuk tovább az adatait?

Az adatainak védelme fontos a számunkra. Az adatait ezért nem adjuk el, nem cseréljük el és nem adjuk bérbe. Az adatfeldolgozás bizonyos technikai folyamataihoz külső szolgáltatók támogatását vesszük igénybe, akik adatfeldolgozóként, az általános adatvédelmi rendelet 28. cikkelye alapján dolgoznak nekünk. Szigorú titoktartási kötelezettség vonatkozik rájuk, és az adatokat csak a mi nevünkben és az utasításaink szerint dolgozzák fel.

Az igénybe vett adatfeldolgozók

Jelen webhely üzemeltetője az alábbi szervezeteket, vállalkozásokat, illetve személyeket bízza meg az adatok feldolgozásával:

YUM GmbH, Stephanstraße 1, 60313 Frankfurt am Main

InfoTip Service GmbH, Technologie-Quartier, Konrad-Zuse-Str. 16, 44801 Bochum

Synergy Consultants CRM + Prozesse GmbH, Am Hohenstein 3-5, 65779 Kelkheim

entergon GmbH & Co. KG, Wilhelmstraße 14a, 61381 Friedrichsdorf

The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA.

Y1 Digital AG, Tullastr. 58, 76131 Karlsruhe.

Heroes GmbH, Welfenstr. 22, 81541 München.

Connex Marketing GmbH, Dr. Schauer Straße 26, 4600 Wels, Ausztria.

nexMart GmbH & Co. KG, Gropiusplatz 10, 70563 Stuttgart.

A jelen adatvédelmi nyilatkozatban ismertetett eseteken kívül az Ön kifejezett beleegyezése nélkül csak akkor adjuk át az adatokat harmadik félnek, ha erre törvény, illetve hivatalos vagy bírósági határozat kötelez.

Milyen cookie-kat használunk?

Sok más webhelyhez hasonlóan úgynevezett „cookie-kat” is használunk. A cookie-k kis szövegfájlok, amelyeket az Ön eszközén (laptop, táblagép, okostelefon stb.) helyezünk el, amikor meglátogatja a webhelyünket. A cookie-k segítségével felhasználó-barátabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá tehetjük az ajánlatunkat.

Egyes cookie-k úgynevezett „munkamenet-cookie-k”. Az ilyen cookie-k a böngésző munkamenetének befejezését követően maguktól törlődnek. Más cookie-k azonban az Ön eszközén maradnak, amíg azokat Ön nem törli. Az ilyen cookie-k segítenek nekünk, hogy a webhelyünk ismételt meglátogatásakor felismerjük Önt.

Modern webböngésző használatával figyelheti, korlátozhatja és megakadályozhatja a cookie-k eszközön történő elhelyezését. Számos webböngésző úgy konfigurálható, hogy a cookie-k a program bezárásakor automatikusan törlődjenek. A cookie-k inaktiválása a webhelyünk korlátozott működőképességét eredményezheti.

Technikailag szükséges cookie-k

Ezeket a cookie-kat azért helyezzük el, hogy a webhelyünket felhasználó-barátabbá tegyük. A webhelyünk egyes elemei azt igénylik, hogy az annak meglátogatásához használt böngésző a weboldalak közötti váltást követően is azonosítható legyen (például átvegye a nyelvi beállításokat).

A technikailag szükséges cookie-k feldolgozását az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének F pontja szerint, jogos érdekünk alapján végezzük a webhelyünk felhasználó-barátabbá tétele érdekében.

Technikailag nem szükséges cookie-k

A webhely látogatója érdekeinek összehangolásához, illetve a statisztikai kiértékelések általános javításához használjuk. Ha szeretné megtudni, hogy mely szolgáltatók helyeznek el cookie-kat, olvassa el az alábbi, a használt megjelenítési, nyomkövetési, re marketing- és webes elemzési technológiákra vonatkozó információkat.

A technikailag nem szükséges cookie-k feldolgozását az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének a pontja szerint végezzük. Ezt a beleegyezését a Cookie-Boot szolgáltatásunkban bármikor visszavonhatja.

Profilozás

Ha szeretné megtudni, hogy a webhely látogatóinak viselkedését hogyan elemezzük álnévvel ellátott felhasználói profilokkal, olvassa el az alábbi, a használt megjelenítési, nyomkövetési, re marketing- és webes elemzési technológiákra vonatkozó információkat.

A Google Analytics használata

Amennyiben beleegyezett, ezen a webhelyen használjuk a Google Analytics szolgáltatást, amely a Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA (a továbbiakban: „Google”) webes elemzési szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, vagyis szövegfájlokat tárol az Ön számítógépén, amelyek lehetővé teszik a webhely Ön általi használatának elemzését. A cookie-k segítségével a webhely Ön általi használatára vonatkozóan előállított információt a Google rendszerint az Egyesült Államokban található szerverére továbbítja, és ott tárolja. Mivel azonban az IP-címek anonimizálása aktiválva van ezen a webhelyen, a Google az Ön IP-címét az Európai Unió tagállamain vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más szerződött államain belül előzetesen lerövidíti. Csak kivételes esetben fordul elő, hogy a Google a teljes IP-címet továbbítja az Egyesült Államokban található szerverére, és ott rövidíti le. A Google Analytics által az Ön böngészőjére vonatkozóan továbbított IP-címeket a Google nem kapcsolja össze más adatokkal.

A használati feltételekkel és az adatvédelemmel kapcsolatos további információt a következő hivatkozásra kattintva kaphat:  Google Általános Szerződési Feltételek – Adatvédelmi és Általános Szerződési Feltételek – Google

A Google ezeket az információkat a webhely üzemeltetőjének nevében használja fel a webhely Ön általi használatának kiértékeléséhez, a webhelyen végzett tevékenységekre vonatkozó jelentések összeállításához, illetve ahhoz, hogy további, a webhely és az internet használatához kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtson a webhely üzemeltetője számára.

Az általunk küldött, illetve a cookie-khoz, a felhasználói azonosítókhoz vagy a hirdetői azonosítókhoz kapcsolódó adatokat 14 hónap után automatikusan töröljük. A tárolási időszak végét elérő adatok törlése havonta egyszer automatikusan megtörténik.

A böngészőjének megfelelő beállításával is megakadályozhatja a cookie-k tárolását. Felhívjuk azonban a figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem fogja tudni a webhely összes funkcióját teljes mértékben használni.

Megakadályozhatja továbbá, hogy a cookie által előállított és a webhely Ön általi használatára vonatkozó adatokat (beleértve az Ön IP-címét) a Google összegyűjtse, illetve feldolgozza, ehhez töltse le és telepítse az alábbi hivatkozásra kattintva elérhető böngészőbővítményt: Böngészőbővítmény a Google Analytics letiltásához.

A Google Térkép használata

Ez a webhely a Google Térkép szolgáltatás egy API-ját használja. Ennek szolgáltatója a Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. A Google Térkép funkcióinak használatához tárolni kell az Ön IP-címét. Ezt az információt rendszerint a Google LLC Egyesült Államokban található szerverére továbbítják, és ott tárolják. E webhely szolgáltatójának nincs befolyása az adatok ilyen továbbítására.

A Google Térkép szolgáltatást az online ajánlataink megfelelő megjelenítése, illetve az általunk a webhelyen megadott helyek könnyebb megtalálhatósága érdekében használjuk. Ez elsőrendű jogos érdekünk az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének f pontja értelmében.

A felhasználói adatok kezelésére vonatkozó további információt a Google adatvédelmi szabályzatában talál: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Beágyazott YouTube-videók

Ehhez az online ajánlathoz a YouTube videómegosztó webhelyet használjuk, amelynek szolgáltatója a YouTube, LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, USA („YouTube”). A YouTube olyan platform, amely lehetővé teszi hang- és videófájlok lejátszását.

Amikor meglátogatja az ajánlatunk egy adott webhelyét, a beágyazott YouTube-lejátszó kapcsolatot hoz létre a YouTube webhelyével a videó- és hangfájlok továbbítása és lejátszása céljából. Adatokat is továbbítunk a YouTube-nak mint felelős félnek. Az adatok YouTube általi feldolgozásáért nem vállalunk felelősséget.

Az összegyűjtött adatok körével és az adatgyűjtés céljával, az adatok YouTube általi további feldolgozásával és felhasználásával, az Ön jogaival, illetve az Ön által választható adatvédelmi lehetőségekkel kapcsolatos további információt a YouTube adatvédelmi nyilatkozatában talál.

Közösségi bővítmények

Az online ajánlatunkban a különböző közösségi hálózatok úgynevezett közösségi bővítményeit használjuk. A bővítmények használatával az Ön internetböngészője közvetlen kapcsolatot hoz létre az adott közösségi hálózat szerverével. Ezen keresztül kapja meg az adott szolgáltató azt az információt, hogy az Ön internetböngészője meglátogatta az online ajánlatunk megfelelő webhelyét, akkor is, ha Ön nem rendelkezik felhasználói fiókkal a szolgáltatónál, vagy jelenleg nincs abba bejelentkezve. A naplófájlok (az IP-címmel együtt) az Ön internetböngészőjéből közvetlenül az adott szolgáltató szerverére kerülnek, és ha szükséges, ott tárolódnak. A szolgáltató, illetve annak szervere az EU-n, illetve az Európai Gazdasági Térségen kívül (például az Egyesült Államokban) is lehet.

A bővítmények a közösségi hálózat szolgáltatójának saját kiterjesztései. Ennélfogva nincsen befolyásunk a közösségi hálózat szolgáltatója által a bővítményeken keresztül összegyűjtött és tárolt adatok körére.

Az adatgyűjtés céljára és körére, az adatok közösségi hálózaton keresztül történő további feldolgozására és felhasználására, illetve az Ön ezzel összefüggő, a magánéletének védelmét szolgáló jogaira és beállítási lehetőségeire vonatkozó információt az adott közösségi hálózat adatvédelmi nyilatkozatában talál.

Ha nem szeretné, hogy a közösségi hálózat szolgáltatója ezzel az online ajánlattal kapcsolatos adatokat kapjon, azokat adott esetben tárolja, illetve tovább feldolgozza, ne használja az adott bővítményeket.

SSL-titkosítás

Az adatai védelme érdekében a továbbítás során a technika jelen állásának megfelelő titkosítási eljárást (például SSL) használunk HTTPS protokollon keresztül.

Milyen jogai vannak?

A személyes adatai vonatkozásában az alábbi jogai vannak a ROTHENBERGER felé:

  • Tájékoztatás az általunk tárolt adatairól és azok feldolgozásáról (az általános adatvédelmi rendelet 15. cikkelye értelmében),
  • A helytelen személyes adatok helyesbítése (az általános adatvédelmi rendelet 16. cikkelye értelmében),
  • Az általunk tárolt adatainak törlése (az általános adatvédelmi rendelet 17. cikkelye értelmében),
  • Az adatok feldolgozásának korlátozása, amennyiben az adatait törvényi kötelezettség miatt még nem törölhetjük (az általános adatvédelmi rendelet 18. cikkelye értelmében),
  • Kifogás emelése az általunk tárolt adatainak feldolgozása ellen (az általános adatvédelmi rendelet 21. cikkelye értelmében) és
  • Az adatok továbbítása, amennyiben az adatok feldolgozásánál ebbe beleegyezett, vagy erre vonatkozó szerződést kötött velünk (az általános adatvédelmi rendelet 20. cikkelye értelmében).

A fent ismertetett jogokat akkor érvényesítheti a ROTHENBERGER céggel szemben, ha erre vonatkozó konkrét kérését elküldi az alábbi elérhetőségekre:

ROTHENBERGER AG

Adatvédelmi tisztviselő

Spessartstraße 2-4

65779 Kelkheim

E-mail: dataprotection@rothenberger.com

Panasztételi jog adatvédelmi felügyeleti hatóságnál

Bármikor felügyeleti hatósághoz fordulhat panasszal, például a lakóhelye szerinti állam illetékes felügyeleti hatóságához vagy társaságunk vonatkozásában felelős illetékes felügyeleti hatósághoz

  • Magyarországon:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

H-1055 Budapest, Falk Miksa u. 9-11.

Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

Magyar nyelvű e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu

Web: https://naih.hu/

Milyen eseti panasz és kifogási jogai vannak?

Sajátos helyzetéből adódó okok miatt joga van bármikor kifogást emelni az érintett személyes adatok feldolgozása ellen, amelyek feldolgozása az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelye 1. bekezdésének f pontja értelmében történik, és ez az általános adatvédelmi rendelet 4. cikkelyének 4. bekezdése értelmében, e rendelkezés alapján végzett profilozásra is vonatkozik.

Amennyiben kifogást emel, a személyes adatait a továbbiakban nem dolgozzuk fel, kivéve az alábbi eseteket:

  • A feldolgozásnak bizonyítottan olyan kényszerítő erejű, védendő okai vannak, amelyek felülírják az Ön érdekeit, jogait és rendelkezési jogát, vagy
  • a feldolgozás jogi követelések érvényesítését, gyakorlását vagy védelmét szolgálja.

A kifogásnak nincs formai követelménye, és azt lehetőség szerint az adatvédelmi tisztviselőnknek kell eljuttatni:

ROTHENBERGER AG

Adatvédelmi tisztviselő

Spessartstraße 2-4

65779 Kelkheim

E-mail: dataprotection@rothenberger.com

Az adatvédelmi rendelkezéseink módosítása

Fenntartjuk a jelen adatvédelmi szabályzat módosításának jogát annak érdekében, hogy az mindig megfeleljen az aktuális jogi követelményeknek, illetve a szolgáltatásaink módosításainak az adatvédelmi szabályzatban történő végrehajtása céljából (például új szolgáltatások bevezetésekor). Ilyen esetben a webhely újabb meglátogatásakor az új adatvédelmi szabályzat érvényes.